Tietosuojaseloste

AL-kaupan tietosuojaseloste


Tervetuloa tutustumaan AL-kaupan tietosuojaselosteeseen! Autoliitto on sitoutunut varmistamaan, että tietosi ovat turvassa ja niitä suojataan aina, kun asioit AL-kaupassa. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme muun muassa siitä, mitä tietojasi keräämme, mihin tarkoituksiin niitä käytämme, kuinka kauan säilytämme tietojasi sekä mitkä ovat sinun oikeutesi.

Tämä tietosuojaseloste koskee sinua, jos olet AL-kaupan asiakas (Autoliiton jäsen tai muu asiakas) tai muutoin vierailet AL-kaupan verkkosivuilla. AL-kaupan verkkosivuilla voi olla linkkejä kolmansien osapuolien ylläpitämille sivustoille. Emme ole vastuussa näiden kolmansien osapuolien sivustoista eikä tämä tietosuojaseloste ulotu kyseisille sivustoille. Mikäli siirryt AL-kaupan kautta kolmansien osapuolien ylläpitämille sivustoille, suosittelemme, että tutustut kyseisten sivustojen omiin käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin.


1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjän yhteystiedot
AL-palvelut Oy
0606127-7
Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö
Marko Haaranen
IT-asiantuntija ja Tietosuojavastaava
tietosuojavastaava(at)autoliitto.fi

2. Milloin ja mitä tietoja keräämme

Tässä kerromme miten ja mitä tietojasi keräämme vieraillessasi ja tehdessäsi tilauksia AL-kaupassa.

Keräämämme tiedot aina, kun vierailet ja selaat AL-kaupan verkkosivuja

Kun avaat AL-kaupan verkkosivut, esimerkiksi tutustuaksesi tuotevalikoimaamme, mutta et kirjaudu sisään tai tilaa tuotteitamme, keräämme sinusta seuraavia tietoja:

 • Päätelaitteen tunnistetiedot
 • Yhteyttä koskevat tiedot
 • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot.

Edellä mainittujen tietojen kerääminen on ehdottoman tarpeellista varmistaaksemme AL-kaupan verkkosivun toimivuuden sekä sen turvallisuuden. Keräämme nämä tiedot automaattisesti evästeiden avulla.

Keräämämme tiedot, kun kirjaudut sisään (koskee vain Autoliiton jäseniä)

Kirjautuessasi sisään AL-kauppaan saat käyttöösi Autoliiton jäsenedut ja pystyt kätevästi tilaamaan tuotteitamme alennetuin jäsenhinnoin. Kirjautuessasi sisään keräämme sinusta seuraavia tietoja:

 • Kirjautumistiedot (käyttäjätunnus, salasana)
 • Jäsentiedot (jäsentyyppi, etunimi, sukunimi, yhteystiedot).

Saamme kirjautumis- ja jäsentiedot automaattisesti itse antamiesi tietojen perusteella.

Keräämämme tiedot, kun teet tilauksia

Tehdäksesi tilauksia AL-kaupassa tarvitsemme tietoja, jotta voimme käsitellä tilauksesi sekä toimittaa tilaamasi tuotteet. Tilausten tekemistä ja niiden toimitusta varten tarvitsemme seuraavia tietoja:

 • Kirjautumis- ja jäsentiedot (vain jäsenet)
 • Tilaustiedot (ostoskorin sisältö)
 • Toimitusosoitetiedot
 • Laskutus- tai maksutiedot.

Jos olet jäsen, saamme kirjautumis- ja jäsentiedot automaattisesti itse antamiesi tietojen perusteella. Tilaustiedot, toimitusosoitetiedot sekä laskutus- tai maksutiedot saamme sinulta, kun teet tilausta.

Asioidessasi asiakaspalvelumme kanssa

Jos sinulla tulee kysyttävää esimerkiksi AL-kaupan käyttöön tai tilauksiin liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Keräämme siis tietojasi myös tilanteissa, joissa asioit asiakaspalvelumme kanssa.

AL-kaupan käytöstä havaitut - sekä analytiikalla päätellyt tiedot

Keräämme tietoa helpottaaksemme AL-kaupan käyttöä. Selaus- ja tilaustietojen avulla pystymme antamaan sinulle sopivampia tuotesuosituksia.
 

3. Henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet

Keräämme tietojasi silloin, kun se on tarpeellista ja henkilötietojen käyttötarkoitus on määritetty. Seuraavassa taulukossa kerromme mikä on keräämiemme tietojen käyttötarkoitus sekä mitkä ovat henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteet:

Käyttötarkoitus Käsittelyn oikeusperuste Lisätietoja
Verkkosivun turvallisuuden ja helppokäyttöisyyden varmistaminen. Autoliiton oikeutettu etu. Meillä on oikeutettu etu suojella verkkosivujamme sekä tarjota helppokäyttöisiä palveluita.
Tilausten käsitteleminen ja toimittaminen. Autoliiton ja sinun välinen sopimus.  
Asiakaspalvelun toteuttaminen ja kehittäminen. Autoliiton ja sinun välinen sopimus sekä Autoliiton oikeutettu etu. Haluamme, että asiointisi AL-kaupassa on mahdollisimman helppoa. Tästä syystä meillä on oikeutettu etu palvella sinua AL-kaupan käyttöön - sekä tilauksiisi liittyvien kysymysten kanssa.
Henkilökohtaisemman sisällön tuottaminen. Autoliiton oikeutettu etu. Haluamme tarjota sinulle henkilökohtaisempaa sisältöä AL-kaupassa. Uskomme, että tämän avulla pystymme palvelemaan sinua paremmin ja myös tuotteemme menevät paremmin kaupaksi.


4. Tietojen säilytysaika

Säilytämme tietojasi vain tarvittavan ajan, jotta pystymme toteuttamaan edellä mainitut käyttötarkoitukset. Säilytämme tietojasi enintään 6 vuotta / tilaus.

Voimme kuitenkin poistaa tietojasi, jos niin haluat ja ilmoitat siitä meille tämän tietosuojaselosteen kohdan 8 mukaisesti. Huomioi kuitenkin, että emme välttämättä pysty poistamaan tiettyjä tietoja silloin, kun laki (esimerkiksi kirjanpitolaki) vaatii meitä niitä säilyttämään tai jos joudumme säilyttämään tietoja oman oikeusturvamme varmistamiseksi.
 

5. Kenelle jaamme tietojasi

Emme koskaan anna tietojasi kolmansille osapuolille, joilla ei ole oikeutta saada tietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa mainittujen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi käytämme kuitenkin palveluntarjoajia, joille voimme siirtää tietojasi. Huolehdimme siitä, että palveluntarjoajille siirtämämme tiedot ovat rajoitettu vain tarkoituksen kannalta tarpeellisiin tietoihin. Varmistamme myös sopimusjärjestelyin, että käyttämämme palveluntarjoajat tai kumppanimme käsittelevät tietojasi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja muutoinkin tässä tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla.

Voimme siirtää tietojasi seuraaville vastaanottajille:

Tiedon vastaanottaja Syy
Ulkoiset palveluntarjoajat Käyttämämme ulkoiset palveluntarjoajat mahdollistavat AL-kaupan toimivuuden sekä tilausten maksamisen ja niiden toimittamisen. AL-kaupan teknisestä toteutuksesta vastaa Vilkas Group Oy ja maksupalvelunvälittäjänä käytämme Paytrail Oyj:tä. Käytämme myös markkinointiviestinnän mahdollistamiseksi palveluntarjoajia.
Autoliitto ry Jos olet Autoliiton jäsen, voimme siirtää AL-kaupan tietojasi Autoliitto ry:lle pystyäksemme entistä paremmin viestimään sinulle sopivista jäseneduista.
Viranomaiset tai tuomioistuimet Jos tietojesi luovuttaminen on tarpeellista viranomaistarkoituksiin tai lainsäädännön noudattamiseksi.


6. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Emme siirrä tai luovuta tietojasi EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.
 

7. Profilointi

Voimme käsitellä tietojasi hyödyntämällä profilointia. Profiloinnin avulla analysoimme:

 • Mistä tuotteista olet ollut kiinnostunut AL-kaupassa
 • Mistä jäseneduistamme olet ollut kiinnostunut.

Profiloinnin avulla pyrimme tarjoamaan sinulle henkilökohtaisempaa ja parempaa sisältöä AL-kaupassa.
Voit vastustaa profilointia henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella. Profiloinnin vastustamiseksi voit olla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen tietosuojavastaava(at)autoliitto.fi.
 

8. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet tietosuojalainsäädännön mukaisesti:

Oikeus saada pääsy tietoihin (oikeus tarkistaa tiedot)

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja on tallennettu sekä saada kopio tiedoista. Sinun tulee esittää tarkastuspyyntö erillisellä lomakkeella. Lomakkeen löydät täältä.

Oikeus tietojen korjaamiseen ja poistamiseen

Autoliitto huolehtii parhaan kykynsä mukaisesti siitä, että sinua koskevat tiedot pysyvät ajantasaisina ja oikeellisina. Autoliitto oikaisee, poistaa tai täydentää virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen tiedon oma-aloitteisesti tai vaatimuksestasi. Olet kuitenkin itse vastuussa antamiesi tietojen oikeellisuudesta.

Sinulla on oikeus lain nojalla saada tarpeettomat tiedot poistetuksi, jos tietoja ei enää tarvita tarkoituksiin, joita varten ne alun perin kerättiin. Sinulla on myös oikeus saada tiedot poistetuksi, jos tietojasi on käsitelty lainvastaisesti viranomaisen päätöksen mukaisesti.

Mikäli haluat korjata tai poistaa itseäsi koskevia tietoja, sinun tulee esittää vaatimus erillisellä lomakkeella. Lomakkeen löydät täältä.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Voit milloin tahansa vastustaa tietojen käsittelyä markkinointitarkoituksiin ilmoittamalla siitä sähköpostitse osoitteeseen: tietosuojavastaava(at)autoliitto.fi.

Oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseen

Tietojen käsittelyn rajoittaminen tarkoittaa, että tietoa tai tietoja ei pyynnöstäsi käsitellä, vaikka ne silti säilytetään (ns. passiivitilassa) Autoliitossa.

Sinulla on oikeus lain nojalla rajoittaa tietojesi käsittelyä, jos tiedot ovat mielestäsi virheellisiä. Rajoittamisen aikana selvitetään tietojen paikkansapitävyys. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi säilyttämistä rajoitettuna, jos tietoja on käsitelty viranomaisen määräyksen mukaan lainvastaisesti ja et halua tietojasi poistettavan. Jos haluat rajoittaa tietojesi käsittelyä, ota sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen tietosuojavastaava(at)autoliitto.fi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus vaatia Autoliittoa siirtämään omat tietosi yleisesti käytössä olevassa siirtomuodossa itsellesi vain niiltä osin, kun tietojasi käsitellään sopimuksen perusteella. Autoliitolla on velvollisuus toimittaa sinulle vain tiedot, jotka olet itse toimittanut Autoliitolle. Jos haluat saada itseäsi koskevat tiedot yleisesti käytössä olevassa siirtomuodossa, ota sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen tietosuojavastaava(at)autoliitto.fi.     

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot, että oikeuksiasi on rikottu, voit tehdä asiasta valituksen tietosuojaviranomaiselle Euroopan Unionin alueella. Suomessa valvovana viranomaisena toimii Tietosuojavaltuutetun toimisto. Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot löydät osoitteesta www.tietosuoja.fi.
 

9. Tietojen suojauksen periaatteet

AL-kaupan tiedot sijaitsevat tietokannoissa, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muiden teknisten ja organisatoristen toimenpiteiden avulla suojattuja. Tietokantoihin ja järjestelmiin pääsy on rajattu vain sellaisille työntekijöillemme, joilla on työtehtäviensä perusteella tarve päästä tietoihin. Jokainen tietoja käsittelevä työntekijämme tai ulkoinen palveluntarjoaja on sitoutunut asianmukaiseen salassapitoon.

Jos sinulla on mahdollisuus kirjautua sisään AL-kauppaan, muista myös itse huolehtia, että tietosuoja- ja tietoturvariskit minimoidaan. Kirjautumistietosi ja erityisesti kirjautumiseen vaadittava salasanasi on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön. Älä luovuta salasanaasi ulkopuolisille ja pyri käyttämään mahdollisimman vahvaa salasanaa.  
 

10. Evästeet

Käytämme evästeitä. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan päätelaitteesi verkkoselaimeen, kun vierailet AL-kaupan verkkosivulla. Evästeet tunnistavat laitteesi verkkosivullamme ja ”muistavat” aikaisemmat vierailusi käyttökokemuksen parantamiseksi.

Miksi käytämme evästeitä?

Käytämme AL-kaupassa evästeitä seuraaviin tarkoituksiin:

 • AL-kaupan verkkosivujen turvallisuuden varmistamiseksi
 • AL-kaupan verkkosivujen perustoiminnallisuuksien varmistamiseksi
 • Henkilökohtaisten asetustesi muistamiseksi
 • Henkilökohtaisemman sisällön tarjoamiseksi
 • Tilastotietojen keräämiseksi AL-kaupan vierailuista, AL-kaupan verkkosivujen tehokkuuden mittaamiseksi ja kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseksi.

Mitä evästeitä käytämme?

Käytämme seuraavia evästeitä AL-kaupan verkkosivuilla: pakolliset evästeet, tilastolliset evästeet ja kolmansien osapuolien evästeet

 • Pakolliset evästeet ovat välttämättömiä verkkosivun turvallisuuden ja perustoiminnallisuuksien varmistamiseksi. Toiminnallisia evästeitä käytetään myös kirjautumistietojesi muistamiseksi.
 • Tilastolliset evästeet keräävät tilastotietoa siitä, kuinka verkkosivun vierailijat käyttävät verkkosivua. Nämä auttavat meitä ymmärtämään, kuinka verkkosivujamme käytetään ja mitkä ovat verkkosivumme suosituimmat osat.
 • Kolmansien osapuolien evästeet ovat sosiaalisen median evästeitä verkkosivullamme. AL-kaupan etusivun alareunassa oleva Facebook ”Like Page” toimii tällaisen evästeen avulla. Kolmansien osapuolien evästeet seuraavat aktiivisuuttasi sosiaalisessa mediassa. Emme vastaa tällaisista evästeistä, joten tutustu huolellisesti kyseisten kolmansien osapuolien tietosuoja- tai evästekäytäntöihin.

Voinko hallita evästeitä?

Voit hyväksyä tai kieltää evästeiden käytön selainasetuksistasi. Siellä voit myös halutessasi tyhjentää evästehistoriasi. Selaimet yleensä mahdollistavat eri tapoja evästeiden käytön estämiseksi ja evästehistorian hallinnoimiseksi. Löydät evästeisiin liittyvät hallinta-asetukset tyypillisesti käyttämäsi verkkosivun ”Vaihtoehdot”, ”Työkalut” tai ”Suosikit” valikoista.

Hyväksymällä evästeet saat parhaan käyttökokemuksen verkkosivuillamme. Mikäli kiellät evästeiden käytön, eräät sivujen ominaisuudet eivät välttämättä toimi laitteellasi tai et välttämättä pääse kaikkialle sivuilla. Tämän vuoksi suosittelemme hyväksymään evästeiden käytön.